Історична пам'ять про антинацистський рух Опору радянських партизан і підпільників Наддніпрянщини: ґенеза, механізми процесу - Капась, І. (Краєзнавство, 2011)
У статті розглядається процес формування офіційної політики пам’яті про антифашистську боротьбу радянських партизанів і підпільників та її інтерпретація у науковій літературі. В статье рассматривается процесс формирования исторической памяти о антифашистской борьбе советских партизан и подпольщиков и ее интерпретация в научной литературе. In the article the process of forming of offi cial policy of memory is examined about an anti-fascist fi ght soviet partisan and underground workers and her interpretation in scientifi c literature.