Участь Харківської духовної консисторії у вирішенні конфліктів серед духовенства та прочан в XIX – на початку XX ст. - Селевич, Ю. (Краєзнавство, 2011)
У статті всебічно розглядаються конфлікти що виникали у представників духовного стану між собою та з прочанами, окреслюються їх причини та засоби, що були в арсеналі консисторії для їх усунення. В статье всесторонне рассматриваются конфликты, которые возникали у представителей духовенства между собой и с прихожанами, очерчены их причины, а также средства, используаемые консисторией для их устранения. The article deals with confl icts, having been between .representatives of spiritual estate and parishioners, describing their reasons and facilities being in the consistory arsenal of their removals.