Православні храми на Тереку та українські переселенці - Дзагалов, А. (Краєзнавство, 2011)
У статті висвітлюється історія появи християнських, православних храмів у Терському регіоні Північного Кавказу, опис минулого і сучасного стану церков у різних населених пунктах Кабардино-Балкарії та Північної Осетії, де проживають українці і нащадки українських переселенців XIX і XX віків. В статье освещается история появления христианских, православных храмов в Терском регионе Северного Кавказа: описывается прошлое и современное состояние церквей в различных населённых пунктах Кабардино-Балкарии и Северной Осетии, где проживают украинцы и потомки украинских переселенцев XIX и XX веков. In the article the attempt to study history of appearance orthodox christian temples is undertaken in Terek region of North Caucasus: descriptions of the past and modern state of churches are in the different town and villages of Kabardino-Balkaria and North Osetia, where Ukrainians descendants of the Ukrainian migrants XIX and XX ages.