Громадські музеї в Криму (80-ті роки XX століття): мережа та тематика фондових колекцій - Стельмах, І. (Краєзнавство, 2011)
Розглянуто діяльність громадських музеїв Криму в радянський період. Вивчення основних принципів формування фондів і створення експозицій повоєнного часу дає змогу визначити склад збережених колекцій і перспективи їхнього використання на сучасному етапі. Рассмотрена деятельность общественных музеев Крыма в советский период. Изучение основных принципов формирования фондов и создания экспозиции послевоенного времени позволяет определить состав сохранившихся коллекций и перспективы их использования на современном этапе. The great part of public museums of the Crimea arose in the Soviet period. The stady of the main principles of funds and expositions formation of the postwar time will allow to determine the composition of surviving collections and the prospects of their utilization in our modern times.