Сполучення Львова з Віднем: з історії залізниці Карла Людвіґа - Жалоба, І. (Краєзнавство, 2011)
У статті подано короткий нарис з історії будівництва залізниці Карла Людвіґа, яка поєднала Львів з Краковом та Віднем. Проаналізовано ідейне підґрунтя проекту Галицької залізниці та обставини створення товариства залізниці Карла Людвіґа; подані фон та обставини відкриття залізниці 4 листопада 1861 р. В статье подан краткий очерк из истории строительства железной дороги Карла Людвига, соединившей Львов с Краковом и Веной. Проанализирована идейная основа проекта Галицкой железной дороги и обстоятельства создания общества железной дороги Карла Людвига; представлен фон и обстоятельства открытия железной дороги 4 ноября 1861 г. The article outlines a brief history of the building of Karl Ludwig railway, which connected Lvov with Krakow and Vienna. The ideological conditions of Galicia railway and the conditions of the creation of Karl Ludwig railway have been analyzed; the background and circumstances of the railway opening in November 4, 1861 are given as well.