Козацькі родини м. Мени за Генеральним описом Лівобережної України 1765–1769 рр. - Казіміров, Д. (Краєзнавство, 2011)
В статті на основі відомостей Генерального опису аналізується статево-віковий склад та типологія сімей жителів козацьких дворів м. Мени. Отримані результати свідчать про переважаючу частку осіб активного віку, дітей, а також більшість складних сімейних утворень у структурі цього соціального стану. В статье на основании материалов Генеральной описи анализируется поло-возрастной состав и типология семей жителей казацких дворов г. Мены. Полученные результаты свидетельствуют о преобладании лиц активного возраста, детей, а также большинстве сложных семейных образований в структуре этого сословия. In the article the age-sex members and household’s typology of the сossack yard’s inhabitants is analyzed on the basis of General census data. It’s drew a conclusion about predominance of the fi t to work persons, children and multiple families in this social class structure.