Наростання загальної кризи на Лівобережній Україні в роки Першої світової війни - Качмала, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті проаналізовано вплив Першої світової війни на соціально-економічне та демографічне становище населення Лівобережної України, доведено зростання населення даного регіону всупереч економічній кризі. В статье проанализировано влияние Первой мировой войны на социально-экономические и демографические изменения населения Левобережной Украины, доказан прирост жителей вопреки экономическому кризису. The article deals with the problem of the infl uence I World War on the socio-economic and demographic situation population of Left-Bank Ukraine, lead to growth people this region in spite of economic crisis.