Освітянське краєзнавствооснова виховання громадянина України (за матеріалами XII Всеукраїнської наукової історию-краєзнавчої конференції «Освітянське краєзнавство: досвід, проблеми, перспективи») - Маньковська, Р. (Краєзнавство, 2011)
6–7 жовтня 2011 року в Івано-Франківську, в приміщенні Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника відбулась ХІІ Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Освітянське краєзнавство: досвід, проблеми, перспективи», присвячена 200-річчю від дня народження українських просвітителів Івана Вагилевича та Маркіяна Шашкевича.