Микола Християнович Бунге (1823–1895): документи до біографії - Малій, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
Здійснюється публікація документів з особового фонду М.Х. Бунге, який зберігається в Інституті рукопису Національної бібліотеки України ім. В.І. Вер надського. Документи охоплюють значний проміжок часу — з 1841 по 1895 рр. та ілюструють як київський, так і петербурзький період життя відомого вченого та державного діяча. Осуществляется публикация документов из личного фонда Н.Х. Бунге, который храниться в Институте рукописи Национальной библиотеки Украины им. В.И. Вернадского. Документы охватывают значительный промежуток времени — с 1841 по 1895 гг. и иллюстрируют как киевский, так и петербургский период жизни известного ученого и государственного деятеля. The article offers the documents of N.Kh. Bunhe’s personal archive from the Institute of Manuscript of the V. Vernadsky National Library of Ukraine. They cover a lengthy period of time (1841–1895) and shed light on the Kyiv and St. Petersburg life periods of a famed scholar and public figure.