Нащадки гетьмана Олифера Голуба: XVII–ХІХ ст. - Алфьоров, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
Дослідження присвячене історії та генеалогії роду гетьмана Олифера Голуба. У статті розглядається процес зміни прізвища, герба та переселення представників роду. Исследование посвящено истории и генеалогии рода гетмана Олифера Голуба. В статье рассматривается процесс смены фамилии, герба и переселения представителей рода. The article covers the history and genealogy of Hetman Olyfer Holub’s family. It offers analysis with regard to the change of the surname, coat of arms and migration of the family representatives.