Родовід Стрельських: генеалогічна реконструкція - Войцехівська, І.; Патик, В. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
На базі нових архівних документів та особистих колекцій реконструйовано генеалогію українського історика— професора Київського університету імені Тараса Шевченка В’ячеслава Ілліча Стрельського (1910–1983). На основе новых архивных документов и личных коллекций реконструировано генеалогию украинского историка — профессора Киевского университета имени Тараса Шевченко Вячеслава Ильича Стрельского (1910–1983). Based on the new archival records and personal collections, the author offers a reconstructed genealogic tree of Ukrainian historian, professor of the Kyiv Shevchenko University V’iacheslav Illich Strelsky (1910–1983).