Портретний живопис як джерело генеалогічних досліджень О.М. Лазаревського - Дмитрієнко, М.; Походяща, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
У статті здійснюється спроба вперше висвітлити особливе значення досліджень О.М. Лазаревського у галузі портретного живопису для його розвідок з генеології. Аналізується інформаційний потенціал портретів як істо ричного джерела. В статье осуществляется попытка впервые осветить особое значение исследований А.М. Лазаревского в области портретной живописи для его трудов по генеалогии. Анализируется информационный потенциал портретов как исторического источника. The article presents the first attempt to emphasize the importance of O.M. inves ti gation in the field of portraiture in the context of his genealogic research. It provides analysis of portrait information capacities as historic source.