Потіївсько-горбулівська підлінія Радомишльської генеалогічної лінії роду Незабитовських (друга половина XVIII – перша половина XX ст.) - Лисенко, С. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
У статті розглядається одне з відгалужень радомишльської генеалогічної лінії шляхетського роду Незабитовських герба Любич — потіївсько-горбулівська підлінія. Представники її протягом другої половини XVIII — першої половини ХХ ст. трансформувалися зі служилої дрібної шляхти Київського воєводства (згодом — Київської губернії) в російську та радянську інтелігенцію. Подані генеалогічні і біографічні відомості та родовідний розпис допомагають автору, здійснюючи черговий етап дослідження генеалогії і соціальної ґенези означеного шляхетського роду, зробити ряд висновків. В статье рассматривается одно из ответвлений радомышльской генеалогической линии шляхетского рода Незабытовских герба Любич — потиевско-горбуливская подлиния. Ее представители на протяжении второй половины XVIII— первой половины ХХ вв. трансформировались из мелкой служилой шляхты Киевского воеводства (позднее— Киевской губернии) в российскою и советскую интеллигенцию. Приведенные генеалогические и биографические сведения и родословная помогают автору, осуществляя очередной этап исследования генеалогии и социального генезиса означенного шляхетского рода, сделать ряд выводов. The article sheds light on the potiïvsko-horbulivska genealogical line of the Radomyshl genealogical line of a noble Nezabytovskis family, Liubych coat of arms. Its members, as minor szlachta of Kyiv voivodstvo (Kyiv province in the second half of XVII century), represented Russian and Soviet intelligentsia during the first half of XX century. The offered genealogical, biographical data and the genealogical chart are very helpful in the context of genealogical research and social genesis of the family.