Родова геральдика Війська Запорозького низового XVIII ст. - Однороженко, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
Розвідка присвячена родовій геральдиці старшини Війська Запорозького низового, зокрема Сидора Білого, Якима Лелеки, Осипа Рубана, Костя Гордієнка та ін. Гербові зображення відтворюються на основі сфрагістичних відтисків, що збереглися на старовинних документах. Матеріал вводиться до наукового обігу вперше. Исследование посвящено родовой геральдике старшины Войска Запорожского низового, в том числе Сидора Билого, Якыма Лелеки, Осипа Рубана, Костя Гордиенко и др. Гербовые изображения воссоздаются на основе сфрагистических оттисков, сохранившихся на старинных документах. Материалы вводиться в научный оборот впервые. The article deals with the Starshyna family heraldry of the Zaporozhian Host, namely: Sydor Bily, Yakym Leleka, Osyp Ruban, Kost Hordiienko and others. The coats of arms are presented due to sphragistic imprints of the ancient documents. The given material is introduced for scientific use for the first time.