Исследование влияния истории нагружения на устойчивость упруго-вязкопластической пластинки - Черняков, Ю.А.; Гончаренко, А.В. (Геотехническая механика, 2008)
Досліджено вплив історії та швидкості навантаження на величину критичної товщини прямокутної пружно-в’язкопластичної пластинки, механічні властивості матеріалу якої описуються теорією повзучості, що враховує мікронапруження. The influence of loading history and loading rate on the value of critical thickness of elasticviscoplastic plate is investigated, mechanical properties of the material, which it’s made of, are described by the creep theory, taking into account the microstresses.