Основні прогностичні показники радикально прооперованих хворих на рак молочної залози - Ковальчук, І.В.; Шпарик, Я.В.; Галай, О.О.; Петрончак, О.А.; Білинський, Б.Т. (Онкологія, 2000)
Проведено ретроспективну оцiнку матеріалів щодо 239 хворих з гiстологiчно пiдтвердженим iнвазивним раком молочної залози (медiана вiку 55 рокiв; I стадiя — 11%, II — 75%, III — 14%), яким проведено радикальнi операцiї у Львiвському онкологiчному центрi у 1997 р. Оцiнка проведена вiдповiдно до загальноприйнятих прогностичних критерiїв i типу оперативного втручання. Представленi данi можуть бути основою для економiчних розрахункiв щодо рiзних терапевтичних заходiв у хворих на рак молочної залози (зокрема, ад'ювантної хiмiотерапiї та гормонотерапiї), а також для розроблення конкретної програми боротьби з цiєю патологiєю. A retrospective review of 239 patients with histopathologically confirmed invasive breast cancer is presented (median age 55 years; stage I — 11%, stage II — 75%, stage III — 14%). All the patients were treated radically in Lviv Cancer Center in 1997. The assessment corresponded to accepted prognostic and surgical parameters. These data could form the basis for further cost-effectiveness analysis of different therapeutic modalities in breast cancer treatment (especially adjuvant chemotherapy and hormonal therapy). Nation-wide criteria for the management of breast cancer patients must be accepted in Ukraine.