Конфлікт і компроміс у рішеннях міжнародніх судових інституцій як міжнародній складовій правотворчості України - Бобровник, С.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено міжнародну складову правотворчості як фактора формування системи національного законодавства держави. Автором проаналізовано конфлікт і компроміс у такій складовій міжнародної правотворчості, як рішення міжнародних судових інституцій. Исследована международная составная правотворчества как фактора формирования системы национального законодательства государства. Автором дается анализ конфликта и компромисса как составляющих международного правотворчества – решения международных судебных институций. The subject-matter of the study is the international lawmaking constituent as a factor of forming the national legislative system. The author analyses conflict and compromise in such international lawmaking constituents as international agreements and contracts, international legislature decisions, international customs acknowledged by the state as obligatory regulators of social relations.