Права жінок у сучасних умовах розвитку державності - Дутка, Г.І.; Кузнєцова, О.М. (Держава і право, 2011)
Аналізуються питання статусу жінки в сучасному суспільстві. Значна увага приділена ролі жінки у політичній, соціальній, культурній та іншій сферах життя суспільства, аналізу об’єктивних та суб’єктивних факторів, які впливають на недостатню участь жінки у вирішенні важливих питань внутрішнього і зовнішнього життя держави і суспільства. Робиться висновок, що вирішити проблему жіночої нерівності можливо лише шляхом реструктуризації суспільства і його інститутів, що повинно надати жінкам реальну можливість зайняти належне їм місце в якості рівних партнерів чоловіків у всіх сферах життя. Анализируются вопросы статуса женщины в современном обществе. Значительное внимание уделяется роли женщины в политической, социальной, культурной и других сферах жизнедеятельности общества, анализу объективных и субъективных факторов, которые воздействуют на недостаточное участие женщин в решении важных вопросов внутренней и внешней деятельности государства и общества. Делается вывод, что решить проблему женской неравности возможно только путём реструктуризации общества и его институтов, что должно предоставить женщинам реальную возможность занять достойное место в качестве равных партнеров мужчин во всех сферах жизни. The questions of the woman’s status in modern society are analysed in this article. The author pays great attention to the woman’s role in political, social, cultural and other spheres of the public life; to the analysis of the objective and subjective factors, that influence on the deficient participation of the woman in the solution important questions of the internal and external life of the state and society.