«Чинність» та «дія» закону: розмежування понять - Шуліма, А.О. (Держава і право, 2011)
Зроблено
спробу
розмежувати
понять
«чинність» та «дія» закону
та розглянуті
ці
правові
категорії
в їх взаємов’язку.
Основну
увагу
приділено
особливостям
чинного,
але
не діючого
закону,
а також
закону,
який діє поза
межами
його
чинності. Сделана
попытка
разграничить
понятия
«сила» и «действие» закона,
рассмотрены
эти правовые
категории
в их взаимосвязи.
Основное
внимание
уделяется
особенностям
закона,
который
обладает
силой,
но не является
действующим,
а также
закона,
действующего
за границами
его силы. The article is an attempt to delineate the concepts of «validity» and «effect (action)» of a
law, considers the correlation of these legal categories. The emphasis is made to existing
features of valid law that is not in effect and the law that operates outside of its validity
period.