Благодійна діяльність Київського митрополита Платона Городецького в царині допомоги доброчинним товариствам та установам - Баранова, Н.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У даній статті вперше зроблено комплексний аналіз благодійницької діяльності Київського митрополита
Платона Городецького у царині допомоги доброчинним товариствам та установам, чиєю метою було
покращення становища нужденних мешканців як підпорядкованої йому Київської єпархії, так і тих, що
проживали за її межами. Ця діяльність митрополита, спрямована головним чином на надання щедрої
матеріальної допомоги з власних коштів, і моральна підтримка мали позитивні наслідки, закріпили за
Високопреосвященним Платоном звання одного з найщедріших благодійників свого часу і стали позитивним
прикладом для духовних лідерів сьогодення. В данной статье впервые осуществлен комплексный анализ благотворительной деятельности Киевского
митрополита Платона Городецкого на поприще оказания помощи обществам и организациям, цель которых
заключалась в улучшении положения нуждающихся жителей как подведомственной Ему Киевской епархии,
так и тех, кто проживал за ее пределами. Эта деятельность митрополита, направленная главным образом
на оказание щедрой материальной помощи из личных средств, и моральная поддержка имели положительные
результаты, закрепили за Высокопреосвященным Платоном звание одного из самых щедрых благотворителей
своего времени и стали позитивным примером для духовных лидеров сегодняшнего дня. Тhis article is devoted to charitable activity of the Kyiv metropolitan of the nineteenth century Platon Gorodetskyi.
This activity was directed to the many-sided help for different societies and organization which acted at the Kyiv
province and around, for example, Society of help to the poor people, Society of help to blind men, Society of
help to soldiers and The shelters for orphans and old men. The charitable activity of the Kyiv metropolitan Platon
Gorodetskyi has promoted to better these organizations’ activity and has become an example for the spiritual
leaders of the present time.