Многофункциональные преобразователи энергии взрыва на основе газосодержащих гетерогенных сред - Паламарчук, Б.И.; Манченко, А.Н.; Черкашин, А.В.; Малахов, А.Т.; Кулешов, В.А. (Геотехническая механика, 2009)
Приведено результати дослідження локалізації вражаючої дії ударних хвиль перетворювачами енергії на основі гетерогенних матеріалів при обробці металів вибухом. Представлено експериментальні дані по структурі й параметрах ударних хвиль (УХ), а також проведено їхнє зіставлення з параметрами УХ при вибуху відкритих зарядів. Results on localization of damaging action of shock waves by converters of energy on the basis of heterogeneous materials at metal treatment by explosion are presented. Experimental data on structure and parameters of shock waves (SW) and their comparison to SW parameters at explosion of open charges are given.