Комплексная переработка водоугольного топлива при плазменной газификации - Булат, А.Ф.; Алымов, Б.Д.; Холявченко, Л.Т.; Давыдов, С.Л. (Геотехническая механика, 2009)
Наведені результати досліджень термодинамічних параметрів процесу плазмової газифікації водовугільного палива на основі низькосортного вугілля. Встановлені режими процесу газифікації – температура, співвідношення компонентів водовугільного палива, які
забезпечують одержання синтез-газу з високим вмістом водню (50-55 %). Показана можливість комплексної переробки вугілля з одержанням цінних компонентів з його мінеральної частини. The results of researches thermodynamics parameters of the plasma gasification process of
the cool-water fuel on the base of low-sort cool are given. Such parameters of processes gasification as a temperature, correlation of the components of the cool-water fuel, which provide receipt
of synthesis-gas with the high content of hydrogen (H2=50-55 %) are determined. The opportunity of the complex processing coal with receipt of valuable components from its mineral part is
shown.