Импульсная технология интенсификации добычи углеводородов - Нагорный, В.П.; Денисюк, И.И.; Петрушенк, С.В. (Геотехническая механика, 2009)
Приведені результати експериментальних досліджень поведінки пісковиків при дина-
мічних навантаженнях. Розроблена секційна торпеда, застосування якої дозволяє підвищити дебіт видобувних свердловин. The results of the experimental study of sandstones behavior at the dynamic loading are presented. The sectional torpedo for increasing the yield of extracting wells is elaborated.