Обобщение метода Родионова для расчета одномерных течений жидкости с разной симметрией - Семко, А.Н.; Решетняк, В.В. (Геотехническая механика, 2009)
У статті метод Родіонова узагальнений для розрахунку одновимірних ізоентропічних течій ідеальної стисливої рідини з осевою та центральною симетрією, які часто виникають при підводному електричному розряді. Проведено апроксимацію другого порядку точності найбільш поширених для таких задач граничних умов на границях типів: стінка, вільна поверхня, парогазова порожнина. Для верифікації методу були розв’язані дві тестові задачі, на прикладі яких проведено порівняння метода Родіонова з іншими методами. In this paper Rodionov’s method is generalized for computation of 1D isentropic flows of ideal compressible liquid with axial and central symmetry, which frequently arise at the underwater electric discharge. Second order approximation of the most widespread for such problems boundary conditions on such boundaries as wall, free surface and fallow cavity. For method verification two test problems have been solved. On example of these problems Rodionov’s method was compared with other methods.