Суб'єктивний фактор громадянського суспільства - Тимошенко, В.І. (Держава і право, 2010)
Розглядається сутність громадянського суспільства, визначаються фактори, які
сприяють і які перешкоджають його утвердженню. Акцентується увага на ролі правосвідомості у цьому процесі, аналізуються причини деформації правосвідомості і шляхи їх усунення.
Ключові слова: громадянське суспільство, правосвідомість, право, деформація, незалежний суб'єкт, свобода. Рассматривается сущность гражданского общества, определяются факторы, которые содействуют и которые препятствуют его утверждению. Акцентируется внимание на роли правосознания в этом процессе, анализируются причины деформации

правосознания и пути их устранения.

Ключевые слова: гражданское общество, правосознание, право, деформация, независимый субъект, свобода. This article deals with the essence of civil society, factors that help and prevent its formation are established. The importence of the role of sense of justice in this process is
stressed, the reasons of the deformation of the sense of justice on ways of its elimination are
analysed.
Key words: civil society, sense of justice, law, deformation, independent subject, freedom.