Правосуддя як форма здійснення судової влади народом. Анулювання закону судом присяжних. - Бігун, В.С. (Держава і право, 2010)
Розглядається правосуддя як форма здійснення правосуддя народом в контексті

філософії правосуддя. Фактичне і юридичне народне представництво в здійсненні правосуддя забезпечує такий інститут, як суд присяжних як носій судової влади.

Ключові слова: правосуддя, філософія правосуддя, суд присяжних, присяжне анулювання. Рссматривается правосудие как форма осуществления правосудия народом в контексте философии правосудия. Фактическое и юридическое народное представительство в осуществлении правосудия обеспечивает такой институт, как суд присяжных как

носитель судебной власти.

Ключевые слова: правосудие, философия правосудия, суд присяжних, присяжное

аннулирование. Justice as judicial process is examined as a form of the realization of justice by people in
the context of philosophy of justice. The factual and legal representation of the people in the
realization of justice provides such institute as a jury trial as a carrier of judicial power.
Key words: justice, philosophy of justice, jury trial, jury nullification.