Нормативно-правові акти як джерела правового регулювання діяльності копних судів на українських землях у ХІV-ХVІІІ ст. - Бедрій, М.М. (Держава і право, 2010)
У статті розглянуто значення нормативноправових актів як форми правового регулювання діяльності копних судів на українських землях, а також їх співвідношення з

правовими звичаями. Найбільш важливим серед них були Руське право, Галицька грамота М. Боучанського 1435 р., Судебник Казимира ІV Ягельна 1468 р. і статути Великого князівства Литовського 1529 р., 1566 р., 1588 р.

Ключові слова: нормативноправовий акт, правовий звичай, копний суд, Руська

права, Литовські статути. В статье рассмотрено значение нормативно-правовых актов как формы правового регулирования деятельности копных судов на украинских землях, а также их соотношение с правовыми обычаями. Найболее важными среди них были Русская правда,

Галицкая грамота М. Боучацкого 1435 г., Судебник Казимира IV Ягелона 1468 г. и Статуты Великого княжества Литовского 1529 г., 1566 г., 1588 г.

Ключевые слова: нормативноправовой акт, правовой обычай, копный суд, Русская

правда, Литовские статуты. In the article the value of normativelylegal acts as forms of the legal adjusting of activity of kopni courts on Ukrainian lands is considered, and also their correlation with legal consuetudes. Most important among them were Rus ka pravda, Galician deed of M. Bouchacki
1435, Sudebnik of Cassimere IV Yagelon 1468 and Statutes of Great principality of Lithuanian
1529, 1566, 1588.
Key words: normativelylegal act, legal consuetude, kopnyy court, Rus ka pravda,
Lithuanian statutes.