Застосування полків Слобідської України на початковому етапі Північної війни (1700 - 1702 рр.) - Лишко, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті досліджується участь та особливості застосування на полі бою слобідських козацьких полків у початковий період Північної війни, яку вела Російська держава (імперія) зі Швецією на поч. ХVIII ст В статье исследуются участие и особенности применения на поле боя слобожанских казацких полков в начальный период Северной войны, которую вело Российское государство (империя) со Швецией в нач. ХVIII ст. The article researches the participation and the peculiarities of using slobidska Cossack regiments in the battle field in the early period of the North war, which was held by the Russian Empire with Sweden in the beginning of the 18 th century.