Сільськогосподарська діяльність Донбасу на лінії фронту - Ковальська, Л.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті висвітлюються період тимчасової стабілізації лінії фронту у Донбасі та спроба відновити діяльність
сільського господарства в роки Великої Вітчизняної війни. Проаналізовано заходи радянської влади для
організації сільськогосподарської роботи в неокупованих районах, успіхи відновлювальних робіт та значний
внесок місцевого населення та військових у відновлення діяльності аграрної галузі регіону В статье освещены период временной стабилизации линии фронта в Донбассе и попытка восстановить
деятельность сельского хозяйства в годы Великой Отечественной войны. Проанализированы мероприятия
советской власти для организации работы сельского хозяйства на неоккупированных территориях, успехи
восстановительных работ и значительный вклад местного населения и военных в дело восстановления
деятельности аграрной отрасли региона. In the article the period of time stabilization of a front line in Donbass and attempt to restore activity of agriculture during
Great Patriotic war are covered. It is analysed the actions of the Soviet authority for the organization of agriculture
work on occupied territories, the successes of regenerative works, and the significant contribution of local population
and militarians in restoration of activity of agrarian branch of region.