Соціальна справедливість у традиціоналізмі Д. Донцова - Ковальський, Г.Є. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена соціально-філософським аспектам формування нації. На основі праць українського
ідеолога Дмитра Донцова подається уявлення про фактори формування нації, про волю як основу
формування нації, про соціальний детермінізм як деструктивну в процесі державного будівництва ідею.
Нація розглядається як найвища форма людського співіснування й абсолютна духовна цінність. Статья посвящена социально-философским аспектам формирования нации. На основе трудов украинского
идеолога Д. Донцова подается представление о факторах формирования нации, о воле как основе формирования
нации, о социальном детерминизме как деструктивной в процессе государственного строительства идее.
Нация рассматривается как высочайшая форма человеческого сосуществования и абсолютная духовная
ценность. The article is devoted to social-philosophical aspects of formation of the nation. On the basis of works of Ukrainian
ideologist D. Dontsov is given representation about factors of formation of the nation, about will as a basis of
functioning of the nation, about a social determinism, as destructive idea during the state organising. The nation is
considered as the highest form of human coexistence and absolute spiritual value.