Духовний потенціал православної спільноти й перспективи творення громадянського суспільства в Україні - Ісіченко, І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена визначенню сучасних проблем громадсько-церковних та державно-церковних відносин
в незалежній Україні, з’ясуванню особливостей існування православ’я в Україні та ролі православ’я в
утвердженні громадянського суспільства. Статья посвящена определению современных проблем гражданско-церковных и государственно-церковных
отношений в независимой Украине, выяснению особенностей существования православия в Украине и роли
православия в утверждении гражданского общества.