Провідна ідея християнського віровчення - спасіння як свобода - Іваницька, А.Г. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті представлена спроба реконструкції та адекватного розкриття змісту фундаментальної ідеї віровчення
християнської церкви – спасіння як свободи на прикладі джерел християнської літератури. Виділено
висхідні моменти розуміння ідеї свободи, сформульовані християнською догматикою, встановлено особливості
християнського розуміння ідеї спасіння, звільнення, свободи. В статье представлена попытка реконструкции и адекватного раскрытия содержания фундаментальной
идеи вероучения христианской церкви – спасения как свободы на примере источников христианской литературы.
Выделены исходные моменты понимания идеи свободы, сформулированные христианской догматикой,
установлены особенности христианского понимания идеи спасения, освобождения, свободы. In article attempt of reconstruction and adequate disclosing of the maintenance of fundamental idea of dogma of
Christian church – rescue as freedom on an example of sources of the Christian literature is presented. Starting
points of understanding of idea freedom formulated Christian dogma are allocated, features of Christian understanding
of idea of rescue, clearing, freedom are established.