Метаморфози терміна "ідентичність" у західній філософській традиції - Попова, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена інтерпретації категорії «ідентичність» у європейській філософській традиції від Парменіда
до П. Рікера. Авторка виокремлює головні чотири парадигми її тлумачення: космологічну, теоцентричну,
новоєвропейську та сучасну. У статті також простежується еволюція змістовних значень слова «ідентичність»
у західній та вітчизняній філософії та інших галузях гуманітарного знання. Статья посвящена интерпретации категории «идентичность» в европейской философской традиции от
Парменида до П. Рикера. Автор выделяет четыре главные парадигмы её толкования: космологическую,
теоцентрическую, новоевропейскую и современную. В статье также прослеживается эволюция содержательных
значений слова «идентичность» в западной и отечественной философии и других областях гуманитарного
знания.