Деякі питання правосуб'єктності суб'єктів права законодавчої ініціативи - Алданова, К.Ю. (Держава і право, 2010)
Дослідженню правосуб’єктність кола суб’єктів, які відповідно до законодавства України наділені правом законодавчої ініціативи; простежується історичний процес змін,
що відбулися в Україні, з переліком суб’єктів законодавчої ініціативи та обсягом їх повноважень; виявлено окремі недоліки чинного законодавства та подано пропозиції щодо їх усунення.
Ключові слова: законодавча ініціатива, законопроект, законодавчий процесс. Исследуется правосубъектность круга субъектов, которые в соответствии с законодательством Украины наделены правом законодательной инициативы; прослеживается исторический процесс изменений, которые произошли в Украине, с перечнем субъектов

законодательной инициативы и объемом их полномочий; выявлены отдельные недостатки действующего законодательства и поданы предложения относительно их устранения.

Ключевые слова: законодательная инициатива, законопроект, законодательный

процесс. Òhe article is devoted to researching and studying the legal personality of the circle of
subjects which are vested with right of the legislative initiative according to the legislation of
Ukraine; historical process of changes which have happened in Ukraine to the list of subjects
of the legislative initiative and volume of their powers is traced; separate lacks of the current
legislation are revealed and offers for their elimination are submitted.
Key words: the legislative initiative, the bill, legislative process.