Участь органів державної влади у забезпеченні реалізації актів місцевого самоврядування в Україні - Делія, Ю.В. (Держава і право, 2010)
У статті досліджуються теоретичні і практичні проблеми участі органів влади

в забезпеченні реалізації актів місцевого самоуправління в Україні. Звернено увагу на неточності діючого законодавства у сфері місцевого самоврядування, а також сформульовані рекомендації по вдосконаленню законодавства у даній сфері.

Ключові слова: муніципальний правотворчий процес, органи державної влади, акти місцевого самоврядування. В статье исследуются теоретические и практические проблемы участия органов

власти в обеспечении реализации актом местного самоуправления в Украине. Обращено внимание на неточностях действующего законодательства в сфере местного самоуправления, а также сформулированы рекомендации по усовершенствованию законодательства в данной сфере.

Ключевые слова: муниципальный правотворческий процесс, органы государственной власти, акты местного самоуправления. In article theoretical and practical problems of participation of authorities in maintenance of realisation with the local government certificate in Ukraine are investigated.
The attention to discrepancies of the current legislation in local government sphere is paid,
and also recommendations concerning legislation improvement in studied sphere are formulated.
Key words: municipal process, public authorities, local government certificates.