Антиестрогенна терапія хворих на рак молочної залози: теоретичні і клінічні аспекти - Білинський, Б.Т. (Онкологія, 2000)
Наведено дані літератури щодо антиестрогенної терапії хворих на рак молочної залози (РМЗ), які проаналізовано на основі власного досвіду. Показано, що впровадження в практику антиестрогенів тамоксифену (ТАМ) і тореміфену (Фарестон) суттєво змінило тактику гормонотерапії (ГТ) при РМЗ. Фарестон є антиестрогеном ІІ покоління і, зберігаючи позитивні властивості ТАМ — антиестрогену І покоління, є більше безпечним щодо канцерогенної і побічної дії. The available literature data on the antiestrogen treatment of breast cancer have been analysed on the basis of own experience. Bringing the antiestrogens (TAM and Fareston) into the clinical practice has been shown to result in changing the hormonotherapy tactics. Fareston represents the second generation antiestrogen possessing all the positive properties of TAM while being more suitable in clinical setting taking into account the probability of carcinogenic and side effects.