Нові аналоги пурину в лікуванні пацієнтів з лімфопроліферативними захворюванням - Матлан, В.Л. (Онкологія, 2000)
Узагальнені результати застосування аналогів нуклеозидів при різних лімфопроліферативних захворюваннях низького ступеня злоякісності за останнє десятиліття. Представлені сучасні уявлення про механізм дії нових аналогів пурину, наведені традиційні дози та режими їх застосування, основні можливі ускладнення. Подані останні дані стосовно ефективних комбінацій аналогів нуклеозидів з іншими цитостатичними засобами. Окреслені роль і місце кожного із трьох нових аналогів пурину в сучасному арсеналі засобів лікування при окремих нозологічних формах. The article summarizes the scientific reports for the last 10 years concerning the efficacy of new nucleoside analogues in the different low-grade lymphoproliferative disorders. The review presents modern concepts of the mechanisms of action of these drugs with the emphasis on the doses and regimens of administration, main post-treatment complications, and the most effective combinations with other cytotoxic drugs. The author makes an attempt to determine the role of each new purine analogue in the current schedules of the treatment of different lymphoproliferative disorders.