Соціально-філософські виміри інтелектуального осягнення поняття "нація" - Наровський, М.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті висвітлено розвиток поняття «нація», проаналізовано та класифіковано наукові погляди щодо його визначення, на основі чого сформульовано дефініцію цього поняття з огляду на багатонаціональність сучасної держави. В статье осветлено развитие понятия «нация», проанализированы и классифицированы позиции исследователей относительно его определения, на основе чего сформулирована дефиниция этого понятия с учётом многонациональность современного государства. In the research the development of the notion «nation» is dealt with, the views on determinations of the notion «nation» are classified and analysed, the determination of nation for modern multinational state is defined.