Generation Y: Іронічне ставлення до життя як спосіб самоідентифікації нового покоління - Мальцева, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті виявляються особливості соціального та психологічного дистанціювання декількох останніх поколінь
на підставі їхньої самоідентифікації з різними системами цінностей та життєвими стратегіями, визначені
витоки та характерні риси сміхового (іронічного) ставлення до соціокультурної дійсності у нової генерації
людей, а також можливі наслідки цього явища. В статье определяются особенности социального и психологического дистанцирования нескольких последних
поколений на основании их самоидентификации с различными системами ценностей и жизненными стратегиями,
обозначены источники и характерные черты смехового (иронического) отношения к социокультурной
действительности у новой генерации людей, а также возможные последствия этого явления. In the article the features of social and psychological distancing of a few last generations come to light on the
basis of their selfidentification with the different systems of values and vital strategies. Sources and personal
touches of laughting attitude are in-process exposed toward social reality at the new generation of people, and
also possible consequences of this phenomenon.