Релігійна ідентичність. Вияви на Донеччині у ІІ пол. ХХ ст. - Папаяні, І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У даній статті автор розглядає функціональність релігійної ідентичності в радянському суспільстві, аналізуючи
конкретні соціологічні дані з фондів Уповноваженого Ради у справах релігій по Донецькій області. Такий
нестандартний підхід дав можливість наповнити абстрактне поняття релігійної ідентичності конкретним
емпіричним змістом. Автор доказує, що вияви релігійної ідентичності на Донеччині в досліджуваний
період були позначені як загальними тенденціями, так і мали свої особливості. В данной статье на примере конкретных социологических данных из фондов Уполномоченного Совета
по делам религий по Донецкой области автором рассматриваются проявления религиозной идентич-
ности. Такой нестандартный подход дал возможность наполнить абстрактное понятие религиозной
идентичности конкретным эмпирическим содержанием. Автор доказывает, что проявления религиозной
идентичности в Донецкой области в исследуемый период были обозначены как общими тенденциями,
так и имели свои особенности. In the article on the example of concrete sociological data, from the funds of Authorized Advices in matters of
religions on the Donetsk region, the displays of religious identity are considered authors. Such standard approach
gave possibility to fill abstract notion of religious identity with concrete empiric maintenance. Authors finish
telling, that the displays of religious identity on Donetsk region in the explored period were marked as by general
tendencies so had the features.