Національний чинник та структурування європейського інтеграційного простору - Чугріна, О.Р. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена проблемам етнонаціонального та етнополітичного розвитку сучасного європейського континенту. В роботі розглянуто поєднання національного та інтеграційного як умови формування європейського культурного ідентету та головного принципу структурування європейського простору. Статья посвящена проблемам этнонационального и этнополитического развития современного европейского континента. В работе рассматривается соединение национального и интеграционного как условия формирования европейского культурного идентета и главного принципа структурирования европейского пространства. This article is devoted to problems of ethnonational and ethnopolitical development of modern European continent. The work highlights the combination of the national and the integrating as the necessary condition to form the European cultural identity and the main sign of the structuring of European space.