Конституційно-правова природа біологічних прав людини: онтологічна характеристика - Тиріна, М.П. (Держава і право, 2010)
Встановлена природа «біологічних прав», їх сутнісні характеристики, ознаки. Порушено питання, що виникають при виділенні окремих видів біологічних прав, вирішення яких на законодавчому рівні сприятиме суспільному розвитку.

Ключові слова: біологічні права, невідчуджуваність, суверенітет особи. Установлена природа «биологических прав», их сущностные характеристики, признаки. Затронуты некоторые вопросы, возникающие при выделении отдельных видов

биологических прав, решение которых на законодательном уровне будет способствовать общественному развитию.

Ключевые слова: биологические права, неотчуждаемость, суверенитет личности. On the basis of the allround theoreticpractical analysis of a category "biological rights"
defined the nature of such rights, ñoncept, intrinsic characteristics, attributes. These rights are
associated with others, such as personal and social. The article touched upon some issues that
arise in the allocation of certain types of human biology, the solution at the legislative level,
which will promote the progress of the whole state.
Key words: biological rights, inalienability; the sovereignty of the person.