Проблеми анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності за законодавством України - Пальчук, П.М. (Держава і право, 2010)
Визначено, що анулювання ліцензії має адміністративно-правову природу, вказані

підстави для анулювання ліцензії у разі вчинення порушень ліцензіатами законодавства в сфері ліцензування господарської діяльності за її видами. Обгрунтовано

доцільність застосування такого заходу примусу, як зупинення дії ліцензії на встановлений строк.

Ключові слова: господарська діяльність, ліцензіат, анулювання ліцензії. Показано, что аннулирование лицензии имеет административноправовую природу, указаны основания для аннулирования лицензии в случае нарушения лицензиатами

законодательства в сфере лицензирования хозяйственной деятельности за ее видами.

Обоснована целесообразность применения такой меры принуждения, как остановка

действия лицензии на определенный срок.

Ключевые слова: хозяйственная деятельность, лицензиат, аннулирование лицензии. In this article it was determinate, that cancellation of license has administrative and legal
character. It was determined reasons for cancellation of license in case of violation by licensee in area of economical activity. It was justified reasonability of such kind of compulsion as
interim license terminated.
Key words: economical activity, licensee, licensee, cancellation of license.