Реформування місцевого самоврядування в Україні в контексті європейської інтеграції: теоретичні та прагматичні питання - Бойко, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Проаналізовані шляхи реформування місцевого самоврядування в Україні, відповідний міжнародний досвід, законодавство, виявлені його недоліки, запропоновані шляхи його вдосконалення.

Ключові слова: місцеве самоврядування, моделі місцевого самоврядування. Проанализированы пути реформирования местного самоуправления в Украине, соответствующий международный опыт, законодательство,выявлены его недостатки,

предложены пути его совершенствования.

Ключевые слова: местное самоуправление, модели местного самоуправления. In the article the analysed ways of reformation of local selfgovernment are in Ukraine.
International experience of local selfgovernment is represented. Analysed legislation which
touches local selfgovernment and found out his failings, offered ways on his perfection.
Key words: local selfgovernment, models of local selfgovernment.