Регіоналізація і проблема забезпечення державного суверенітету - Куян, І.Я. (Держава і право, 2010)
Досліджується зміст процесу регіоналізації на міжнародному та внутрішньодержавному рівнях. Виявляється характер та межі впливу децентралізації та автономізації на державний суверенітет.
Ключові слова: державний суверенітет, децентралізація, регіоналізація. Исследуется содержание процесса регионализации на международном и внутригосударственном уровне. Выявляется характер и границы влияния децентрализации и автономизации на государственный суверенитет.

Ключевые слова: государственный суверенитет, децентрализация, регионализация. The process of regionalization on international and state level is studied. The character
and limit of decentralization and autonomyzation influence on sovereign state is revealed.
Key words: state sovereignty, decentralization, regionalization.