Область рационального использования различных способов охраны выемочных штреков при отработке пластов высоконагруженными лавами - Рябцев, О.В. (Геотехническая механика, 2009)
Наведено умови використання та основні вимоги до способів охорони виїмкових виробок, що являють із себе штучно зведені з різних матеріалів та різними засобами вздовж контуру виробок конструкції. Запропоновані вираження для визначення навантаження на несучі елементи охоронних конструкцій у вигляді залізобетонних блоків та дерев’яних кострів. Terms of uses and the basic requirements to the methods of protection of making of coulisses, which represent artificially taken from different materials and different facilities along to the contour of making of construction are resulted. The expressions for determination of loading on the bearing elements of protective constructions as reinforced-concrete blocks and wooden
cages are offered.