Исследование влияния термодинамических параметров двухфазной смеси на ее течение в сопле генератора тепла - Васильев, Л.М.; Пигида, Е.Ю.; Демченко, С.В. (Геотехническая механика, 2009)
Розглянуто процес горіння пилоподібного вуглецевмісного палива в камері газоструминного генератора з метою наступного виробітку теплової і електричної енергій. Отримана залежність молекулярної маси продуктів згоряння вугілля від коефіцієнта надлишку окислювача. Приведені результати розрахунків параметрів комбінованого сопла, тобто другої камери згоряння генератора тепла. The combustion process of coaly powdered fuel in gas-jet generator chamber was considered for the purpose of post generation of heat and electrical energy. The dependence of coal combustion product molecular weight on excess oxidant. The output computation of combined nozzle parameters, that is secondary combustion chamber of heat generator, was demonstrated.