Проблемы привлечения иностранных инвестиций - Дрейгаупт, С.В. (Культура народов Причерноморья, 2005)
У представленній статті проаналізовані проблеми залучення іноземних інвестицій в економіку Украї-ни. Висвітлений погляд з боку держав Європейського Союзу, привабливість української економіки для ЄС. Відмічені проблеми, що виникають у зв*язку з непризнанням України страною з ринковою єкономі-кою, необхідність інституціональної реформи в Україні. Вплив на притік иноземних інвестицій відсутнос-ті членства України у Всесвітній організації торгівлі. Особливо виділене питання про перспективи притоку інвестицій з Німеччини. Висвітлені проблеми участі банківського сектору економіки в інвестиційних процесах. Вивчений позитивний досвід німецьких банків в цьому питанні. This article analyses the problem of bringing foreign investments in the economy of Ukraine from the viewpoint of the European Union countries. It touches upon the problem of the attraction of Ukraine's economy t' the European Union. It also deals with the problems that arise from the fact that Ukraine has not been recognized as a market economy country. It also takes into consideration the fact of Ukraine's not being a member of the International Trade Organization and analyses its influence on foreign investments in flow from Germany. It throws light upon the participation of the bank system in investments processes and presents positive experience of German banks.