Методологічні засади визначення критеріїв типології держав - Богушова, І.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено такі категорії, як «типологія держави», «тип держави» та «критерії типології ». Наголошується на необхідності вивчення даних категорій у взаємозв’язку, що сприятиме найбільш комплексному їх дослідженню. Статья посвящена изучению таких категорий как «типология государств», «тип государства» и «критерии типологии». В статье автор, в частности акцентирует внимание на необходимости изучения данных категорий в их взаимосвязи друг с другом, что будет способствовать наиболее комплексному их исследованию. The article is dedicated to the research of such categories as “state typology”, “type of state” and “typology criteria”. The author of the article emphasizes on the necessity of learning above mentioned categories in conjunction with each other that will be instrumental in their more multicenter study.