До питання визначення змістовної та видової характеристики категорій «інтеграція» та «правова інтеграція» у доктрині конституційного права - Волошин, Ю.О. (Держава і право, 2011)
Розглядаються
теоретико-методологічні,
онтологічні,
праксіологічні та
аксіологічні аспекти
визначення
змістовної
характеристики
категорій
«інтеграція»
та «правової
інтеграції». Окремо
приділяється увага
значенню
даних
категорій
для
розвитку
сучасної
доктрини
конституційного
права,
що формується
в умовах
міждержавної
інтеграції. Рассматриваются
теоретико-методологические,
онтологические,
праксиологические
и аксиологические
аспекты
определения
содержательной
характеристики
категорий
«интеграция» и «правовая
интеграции». Отдельно
уделяется
внимание
значению
данных
категорий
для развития
современной
доктрины
конституционного
права,
которая
формируется
в условиях
межгосударственной
интеграции. The article considers the theoretical, the methodological, the praxiological, the ontological
and the axiological issues of defining meaningful description of such categories as «integration» and legal integration. It separately pays attention to the meaning of such categories
for the developing of modern constitutional law doctrine, which is formed in conditions of
interstate integration.